Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/2/6/gcm-a.be/httpd.www/wp-content/themes/pe-cleaning-company/tpl/breadcrumbs.php on line 17

1 januari 2018 wordt (normaal gezien) de nieuwe start voor de toepassing van de omgevingsvergunning bij alle gemeentes en steden in Vlaanderen. Oorspronkelijk ging de omgevingsvergunning al van kracht vanaf 28 februari 2017 maar omwille van technische problemen met de webtoepassing ‘het omgevingsloket’ is deze datum al meermaals uitgesteld.

De omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning zou vlottere procedures moeten opleveren.

 

Als de technische problemen opgelost zijn moeten vanaf 1 januari 2018 alle klasse 3 en klasse 2 bedrijven de regelgeving van de omgevingsvergunning volgen. Voor de aanvragen van klasse 1 bedrijven en bouwvergunningen is dit ondertussen al een tijdje zo.

 

Nieuwe bedrijven krijgen vanaf begin 2018 onmiddellijk een omgevingsvergunning van onbeperkte duur in plaats van een milieuvergunning van 20 jaar en een afzonderlijke bouwvergunning.

 

Maar ook voor reeds vergunde bedrijven heeft dit gevolgen. Vanaf dan moeten alle aanpassingen aan de bestaande vergunningen via het omgevingsloket gebeuren. Alles verloopt dan digitaal, er moeten geen stapels papieren meer ondertekend en ingediend worden.

 

Het omgevingsloket en het bijhorende aangepaste procedureverloop zou er voor moeten zorgen dat het aanvragen van een vergunning vlotter verloopt, zeker bij een nieuwbouw (of verbouwing) gekoppeld aan milieuactiviteiten.

 

Als u graag meer informatie heeft over de aanpassing van uw vergunning of over het aanvragen van een nieuwe vergunning stuur dan gerust een e-mail naar githa@gcm-a.be of contacteer ons via een andere weg.