Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/2/6/gcm-a.be/httpd.www/wp-content/themes/pe-cleaning-company/tpl/breadcrumbs.php on line 17

2019 is goed gestart voor Bouwmaterialen Van den Broeck. Begin dit jaar mochten zij niet alleen een succesvolle overname van het bedrijf aankondigen, maar werd eveneens hun nieuwe omgevingsvergunning afgeleverd waardoor de toekomst van het bedrijf dubbel en dik verzekerd is ! GCM-A is aangesteld als externe milieucoördinator bij het bedrijf en heeft de omgevingsvergunningsaanvraag van begin tot einde begeleid.

 

Bouwmaterialen Van den Broeck, met haar hoofdzetel in Lier, is gespecialiseerd in de (door-)verkoop van bouwmaterialen en heeft tevens haar eigen betoncentrale en bouwcenter. Deze zomer zou de voormalige milieuvergunning van het bedrijf verlopen. Een hernieuwing van deze milieuvergunning (nu omgevingsvergunning genoemd) diende zich dus aan. Temeer omdat het bedrijf ook een aantal vernieuwingen in de pijplijn heeft zitten, waaronder de opbouw van een nieuwe loods voor allerhande metaalbewerkingstoestellen en een omschakeling naar het statuut van ‘nullozer’. Dat laatste wil zeggen dat het bedrijf in de toekomst geen afvalwater afkomstig van haar productieprocessen (i.e. bedrijfsafvalwater) meer zal lozen. Zij zal het merendeel van het water dat in de productieprocessen gebruikt wordt hergebruiken. Het resterende deel dat niet gerecupereerd wordt, waaronder ook het hemelwater, zal in de nieuw aan te leggen vijver terechtkomen. Door het recupereren van het afvalwater wordt er een aanzienlijke besparing van het waterverbruik gerealiseerd !

 

GCM-A werd als externe milieucoördinator aangesteld bij Bouwmaterialen Van den Broeck. Dat houdt in dat zij voor het bedrijf onder meer de relevante milieuwetgeving en periodieke verplichtingen (keuringen opslagtanks, airco, etc.) opvolgt, de milieuadministratie in orde brengt en advies verleent bij nieuwe investeringen. Voorts heeft GCM-A het bedrijf ook begeleid bij de omgevingsvergunningsaanvraag. Dit proces werd gestart met de opmaak van een inventaris waarbij een overzicht werd opgemaakt van alle aanwezige toestellen, producten en andere vergunningsplichtige activiteiten. Nadien stelde ons bureau de vergunningsaanvraag samen, in nauw overleg met de bevoegde overheidsdiensten en een architectenbureau. In deze aanvraag werden onder andere de productieprocessen, het waterbeheer en het materialenbeheer besproken, alsook de maatregelen die het bedrijf neemt om eventuele effecten van haar activiteiten op de omgeving te vermijden. Eens de vergunningsaanvraag werd ingediend volgde GCM-A de vergunningsprocedure van kortbij op. Begin dit jaar volgde dan het resultaat van deze succesvolle samenwerking : de verlening van de omgevingsvergunning klasse 1 voor onbepaalde duur.

 

De toekomst voor Bouwmaterialen Van den Broeck ziet er rooskleurig uit. Met het bekomen van de omgevingsvergunning én de overname van het bedrijf, lijkt haar verdere bestaan voor lange tijd verzekerd. GCM-A kijkt ernaar uit om het bedrijf ook in de toekomst verder te ondersteunen in haar activiteiten.