Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/2/6/gcm-a.be/httpd.www/wp-content/themes/pe-cleaning-company/tpl/breadcrumbs.php on line 17

Promaz vzw operationeel: indienen aanvraag kan tot 28/02/2025

 
Sinds 1 april 2022 is Promaz vzw operationeel. Promaz vzw is een erkend fonds dat zowel financieel als operationeel tussenkomt bij de sanering van de bodemverontreinigingen met stookolie in België. Het betreft verontreinigingen die gerelateerd zijn aan stookolietanks en/of de leidingen voor verwarming van gebouwen met of zonder woonfunctie.

Promaz vzw financiert de sanering van de bodemverontreiniging met een maximum van 200 000 euro voor gebouwen met een woonfunctie en 100 000 euro voor gebouwen zonder woonfunctie. Promaz vraagt wel nog een beheerskost voor het dossier en eventueel een franchise indien na 8/05/2019 overgeschakeld werd op een andere energiebron.
 
U kan bij Promaz terecht indien de sanering nog moet uitgevoerd worden maar ook indien de sanering lopende of afgerond is. De aanmeldingsperiode bij Promaz loopt nog tot 28/02/2025. Na deze aanmeldingsperiode kan u geen beroep meer doen op het fonds.
 
Op www.promaz.be kan u meer informatie terugvinden over de werking van het fonds.